continental 9 roof tiles

Tjegulla Continental 9 zgjedhja ideale për shtëpinë tuaj!

Çdo çati ka disa detyra për të përfunduar. Para së gjithash, duhet të ketë mbrojtje adekuate nga moti - reshjet atmosferike (shiu, bora, breshëri) dhe era. Çatia nuk është vetëm aty për të mbrojtur hapsirën e nën çatisë, por të gjithë brendësinë e shtëpisë tuaj.

continental 9 brown

Forma e çatisë: shpatet e çatisë së pjerrët

Çdo çati ka disa detyra për të përfunduar. Para së gjithash, duhet të ketë mbrojtje adekuate nga moti - reshjet atmosferike (shiu, bora, breshëri) dhe era. Çatia nuk është vetëm aty për të mbrojtur hapsirën e nën çatisë, por të gjithë brendësinë e shtëpisë tuaj. Kjo është arsyeja pse është e një rëndësie të madhe që t'i kushtoni vëmendje se cilën tjegull do të vendosni dhe në çfarë këndi do të vendoset rrafshi i çatisë.

Tjegulla Continental 9!

Formatet e mëdha të tjegullave janë gjithashtu të përshtatshme për çatitë e me pjerrësi të butë, të cilat janë një zgjedhje gjithnjë e më e zakonshme në ndërtimet moderne. Prandaj, tjegulla e re Continental 9 është gjithashtu e përshtatshme për këto lloj çatish. Linjat e tij të drejta, formati i madh dhe instalimi i lehtë e kanë bërë atë zgjedhjen numër 1 për një shumëllojshmëri stilesh ndërtimi.

Në pjesën tjetër të tekstit, ne ju njoftojmë me të gjitha llojet e kulmeve të pjerrëta. Vetë pamja e çatisë ndikohet nga disa faktorë. Funksionaliteti i saj del në pah në varësi të klimës në të cilën po ndërtohet ndërtesa dhe nga cilat kushte atmosferike duhet t'ju mbrojë më shumë. Dizajni dhe stili për të cilin aspiron shtëpia është gjithashtu një faktor përcaktues në formën e çatisë.

Urban roofers builder standing on roof checking toof tiles wearing hard hat and safety jacket

Keni pyetje rreth nesh ose produkteve tona?

Na kontaktoni dhe do t'ju ndihmojmë!

Çatitë e ngritura!

Mbulesat e çatisë që vendosen në pjerrësi më të madhe se 10° janë çati me pjerrësi. Sipas mprehtësisë së këndit që formojnë rrafshet e çatisë, çatitë me pjerrësi ndahen në ato me pjerrësi të madhe, të moderuar dhe të butë. Varësisht sa kulme të sheshta ka ndërtesa, çatitë me kulm ndahen në njëkatëshe (strehë), dykatëshe, trekatëshe, katërkatëshe dhe shumëkatëshe. Për një llogaritje të përafërt të materialit të nevojshëm për këto lloj çatishë me pjerrësi, mund të përdorni kalkulatorët tanë - hyni te kalkulatorët KËTU . 

Pjerrësia e çatisë

Ndër shpatet e pjerrëta të çatisë konsiderohen të gjitha ato që vendosen në kënd më të madh se 30°. Klimat që kanë shumë reshje gjatë vitit, mbi të gjitha, shumë borë gjatë dimrit, kërkojnë çati të ngritura. Çatitë e pjerrëta që kanë të instaluar mbrojtëse dëbore mbrohen në mënyrë optimale nga bora sepse ajo shkrihet në mënyrë të barabartë dhe bie më lehtë nga çatia që mbulohet në një kënd.

Pjerrësia e moderuar e çatisë

Një pjerrësi e moderuar e çatisë është çdo çati që është e pjerrët në një kënd prej 20° deri në 30°. Ndërtesat e ndërtuara në zonat me erë zakonisht kanë një çati me pjerrësi mesatare. Zonat bregdetare dhe ato mediterane në përgjithësi njihen për rryma të forta ere, ndaj në ato zona është jashtëzakonisht e rëndësishme që era të mos prekë mbulesën e çatisë. Kur ndërtoni shtëpi në zona me erë, është mirë që gjithashtu të sigurohen tjegulla në çati. Kjo është arsyeja pse është më mirë të përdorni kapëse kundër stuhisë.

 

Një pjerrësi e lehtë e çatisë

Vendet që kanë klimë mesatare, pa rrëshqitje të mëdha bore dhe pa erë, më së shpeshti kanë çati me pjerrësi të lehtë. Çdo çati që vendoset në një kënd prej 10° deri në 20° konsiderohet si një pjerrësi e lehtë e çatisë. Tjegulla e re Continental 9 është gjithashtu e përshtatshme për instalim në çati me pjerrësi vetëm 10° me nënstrukturën e duhur. Përveç mundësisë së instalimit në çati me pjerrësi të vogël, formati i madh mundëson edhe aplikim më të shpejtë në çati - dhe konsumi i materialit është 9 copë për m2. Nga instalimi i shpejtë dhe i lehtë, tek një çati e qëndrueshme - tjegulla e re Continental 9 është një zgjidhje afatgjatë për çatinë tuaj.

Në klimën tonë, përfaqësohen të tre llojet e kulmeve të pjerrëta. Rrallëherë hasim çati të sheshta kur bëhet fjalë për shtëpitë familjare – ndërkohë që ky lloj çatie është i zakonshëm edhe në ndërtimin e objekteve komerciale dhe banesore.

 

Garanci për 33 vite!

Ne besojmë në cilësinë tonë! Dhe kjo është arsyeja pse ne jemi këtu për ju dhe për ndërtimin e shtëpisë tuaj. Si pjesë e sigurisë shtesë, ju merrni edhe një garanci me shkrim 33 vjeçare! Lëreni çatinë mbi kokën tuaj t'ju mbrojë dhe ne do të sigurohemi që ajo të jetë e qëndrueshme dhe funksionale.

Na dërgoni një kërkesë për një ofertë dhe ekipi ynë i shitjeve do t'ju kontaktojë sa më shpejt të jetë e mundur! Ju mund të përdorni formularin KËTU.