Brick 20 Online Advertising Banner without Text

Wienerberger Brick Award 2020

Ftesë për pjesëmarrje!
 

Kritikë të arkitekturës, gazetarë dhe arkitektë mund të aplikojnë me projekte nëpërmjet platformës online deri më 30 mars 2019:

  • Për konkursin Brick Award 2020, Wienerberger kërkon projekte të jashtëzakonshme nga e gjithë bota, të ndërtuara me materiale qeramike
  • Arkitektët, kritikët e arkitekturës dhe gazetarët gjithashtu janë të ftuar të nominojnë projekte
  • Afati i aplikimit për pjesëmarrje është deri më 30 Mars 2019
Brick Award
Brick Award

 

Me konkursin Brick Award, Wienerberger tërheq vëmendjen te shembuj të jashtëzakonshëm të arkitekturës së tullave.

Vjenë, 20 Dhjetor 2019: Konkursi Wienerberger Brick Award, i iniciuar për herë të parë në vitin 2004, është Çmim për arkitekturë që jepet çdo dy vjet për të dalluar shembuj të jashtëzakonshëm të arkitekturës moderne e inovative të qeramikës. Në vitin 2020 Wienerberger do ta paraqesë për të nëntën herë këtë çmim ndërkombëtar dhe i fton për pjesëmarrje të gjithë inxhinierët dhe arkitektët. Aplikimi i projekteve mund të bëhet nëpërmjet platformës online nga arkitektë, kritikë të arkitekturës dhe gazetarë. Në vitin 2018 u arrit një pjesëmarrje shumë e gjerë e afro 600 projekteve nga më se 50 vende.

Çmimi në Brick Award është një shumë në të holla në vlerën 7 000 euro për fituesin në Çmimin e Madh (përfshirë fituesin në kategorinë) dhe 5 000 euro për çdo prej katër pjesëmarrësve, mbartës të kategorive.

 

Në Konkurs janë pesë kategori:

  • Feeling at home,
  • Living together,
  • Working together,
  • Sharing public spaces,
  • Building outside the box.

Juria do të përzgjedhë 50 projekte nga të gjitha aplikimet, të cilat do të nominohen për Brick Award.

Kategoria e fundit drejtohet te konceptet dhe mënyrat novatore të aplikimit të tullave dhe materialeve qeramike: teknologji ose projekte të reja ndërtimi, të cilat përfshijnë tulla me porosi dhe ornamente të reja. Produktet prej qeramike duhet të luajnë rol të rëndësishëm në projektin e prezantuar që variojnë nga blloqe të mëdha qeramike deri te tulla fasadash, pllaka ose blloqe të vogla qeramike për shtrim.

Përdorimi i produkteve të Wienerberger nuk është kusht i domosdoshëm për pjesëmarrje.

Një vëmendje e veçantë do t`i kushtohet mënyrës se si projekti ndërthur funksionalitetin, qëndrueshmërinë dhe efiçencën energjetike. Një tjetër kusht është që projekti të jetë i përfunduar në vitin 2016 e këtej që të garantohet aktualiteti i tij.

Të gjitha projektet enominuara do të botohen në librin Brick 20.

Pas përfundimit të fazës së aplikimeve më 30 Mars 2019, një grup gazetarësh dhe kritikësh në sferën e arkitekturës do të bëjnë përzgjedhjen e projekteve dhe do t`i reduktojnë në 50. Këto do të vazhdojnë garën për çmimin Wienerberger Brick 2020 dhe do të botohen në librin shoqërues – almanakun e arkitekturës Brick20 në pranverë të vitit 2020. Pas kësaj një juri ndërkombëtare të arkitektëve do të zgjedhë pesë fituesit në kategoritë e veçanta, si dhe fituesit e Çmimit të madh.

Ceremonia zyrtare e dhënies së çmimeve do të mbahet në Vjenë në pranverën e vitit 2020, kur do të organizohet dhe premiera e Librit të Brick20, i cili do të përfshijë të gjitha 50 projektet e nominuara.

 

Presim aplikimet tuaja!

www.brickaward.com

Mbi kompaninë:

Wienerberger është prodhuesi më i madh i tullave në botë (Porotherm, Terca) dhe lider në tregjet e tjegullave prej qeramike (Koramic, Tondach) në Evropë, si dhe i pllakave prej betoni për shtrim (Semmelrock) në Evropën Qendrore dhe Lindore. Në sistemet e tubacioneve (tuba qeramike Steinzeug-Keramo dhe plastike Pipelife) kompania është një nga furnizuesit kryesorë në Evropë. Me 197 objektet e prodhimit në 30 vende, Wienerberger ka gjeneruar në vitin 2017 të ardhura prej 3119 milionë euro dhe EBITDA operative prej 415 milionë.

Wienerberger, e themeluar në vitin 1819, ka një historik 200 vjeçar. Suksesi i kompanive i detyrohet tullës si produkt. Sot, Kompania është mjaft më shumë se një prodhues i thjeshtë i tullave: Wienerberger është një kompani ndërkombëtare e regjistruar (në Bursën e Vjenës) dhe është prodhuesi i vetëm multinacional i blloqeve qeramike, tullave të fasadës dhe tjegullave, tubave qeramike dhe plastike dhe pllakave të shtrimit prej betoni dhe qeramike.

Urban roofers builder standing on roof checking toof tiles wearing hard hat and safety jacket

Keni pyetje rreth nesh ose produkteve tona?

Na kontaktoni dhe do t'ju ndihmojmë!

Mbështetje e personalizuar

Keni nevojë për ndihmë?

Dëshironi një ofertë të personalizuar?

Gjeni një distributor

Gjeni distributorin më të afërt

Abonohuni në 'newsletter'

Mos humbisni të rejat më të fundit nga ne

Artikuj të ngjashëm